Avainsanat: Franciscus

Taivaastajamaasta.
2

Roomalaiskatolinen kirkko ja juutalaiset

On muistettava, että vaikka kansallissosialistinen politiikka perustui moderneihin rotuteorioihin, se helppous, jolla juutalaisvastaisuus levisi Saksassa ja myöhemmin miehitetyssä Euroopassa, selittyy suurelta osin sillä että ihmiset olivat imeneet itseensä iät ja ajat jatkunutta kristillistä juutalaisvastaisuutta.

Franciscus ja Benedictus katsovat jalkapalloa. Kuva: Scanbox Finland Oy.
0

Kaksipa paavia Vatikaanista

Kaksi paavia –elokuvalla on selvä johtoajatus, jota käsikirjoittaja Anthony McCarten on avannut haastatteluissa ja samanaikaisesti elokuvan kanssa julkaistun The Two Popes -kirjan esipuheessa. Häntä oli alkanut vaivata se, mikä oli voinut johtaa paavi Benedictus XVI:n eli Joseph Ratzingerin eroon vuonna 2013.

0

Seminaarin pojat ja 200 miljoonan piispat

David Gibson kirjoitti 14.6. osuvan jutun katolisen kirkon rahalahjoista, joihin oli edellisenä päivänä paavikin puuttunut. Juttu levisi monella kristillisellä kanavalla USA:ssa. Otsikko oli paljon puhuva: ”American Catholic bishops have finally tackled the sex abuse cover-up, now comes the hard part.” Gibson aloittaa mainitsemalla, että 17 vuotta muhineeseen hyväksikäyttöskandaaliin on vihdoin alettu ”ainakin teoriassa” ottaa kantaa…

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.