Luonnontieteestä ja opillisesta uskosta
Olen samaa mieltä Kari Enqvistin kanssa siitä, että tiede on kuin lapio, työkalu metodisesti hallitun ja kritiikille avoimen tutkimuksen tekemiseen.
Aikakauslehti Vartijan pääkirjoitukset.
Olen samaa mieltä Kari Enqvistin kanssa siitä, että tiede on kuin lapio, työkalu metodisesti hallitun ja kritiikille avoimen tutkimuksen tekemiseen.
Taustaksi Helsingin sanomat kirjoitti (23.11.2019) Lähi-idän mutkikkaista vihollisuus- ja ystävyyssuhteista. Vyyhti näyttää mahdottoman sotkuiselta – varsinaiselta Gordionin solmulta – mitä se varmasti myös on.
Viime vuosisadan jälkipuoliskolla Yhdysvalloissa valtaväestön ja sen poliittisten johtajien syrjimät vähemmistöt alkoivat ajaa omia oikeuksiaan.
Alussa Jumala loi taivaan ja maan, lukee Raamatun alussa. Alussa oli Sana, aukeaa Johanneksen evankeliumi. Alussa oli teko, runoili Goethe. Mutta onko liikaa sanoa, että alussa oli hyvyys? Raamatun ensimmäisen luvun luomiskertomusta ei ole vuosisatoihin otettu tieteellisen maailmankuvan kannalta vakavasti. Siinä kuitenkin sanotaan, että kunkin luomispäivänsä jälkeen Jumala näki työnsä jäljet hyviksi. Maailmassa ja ehkä…
Avioliittolaki Suomessa laajentui 1.3.2017 alkaen koskemaan myös samaa sukupuolta olevia pareja, ja niin joutui kirkkokin uudenlaisen haasteen eteen. Tulisiko kirkollinen avioliitto avata samaa sukupuolta oleville pareille, joiden avioliiton Suomen valtio nyt tunnustaa?
Länsieurooppalaisessa ajattelussa Balkaniin liittyy monia pinttyneitä käsityksiä.