Päätoimittajat

Vartija-lehden päätoimittajat ovat Matti Myllykoski ja Mikko Ketola. Jos haluat antaa palautetta Vartijasta, voit käyttää palautelomaketta tai ottaa yhteyttä päätoimittajiin. Aikaisemmista päätoimittajista on listaus Wikipediassa.

Matti Myllykoski

Vartijan päätoimittaja Matti Myllykoski. Kuva: Matti Myllykoski.

Matti Myllykoski

Matti Myllykoski (s. 1958) on johtava tietoasiantuntija ja dosentti Helsingin yliopistossa.

Raamatuntutkijana hänen erikoisalojaan ovat raamatuntulkinnan historia, kristinuskon juutalaiset juuret ja evankeliumien tekstikritiikki. Myös antisemitismin ja holokaustin historia kuuluvat hänen kiinnostuksiinsa.

Kirjastolaisena häntä kiinnostaa Open Access -julkaiseminen, olipa kysymys vanhojen tekstien avoimista arkistoista tai uuden humanistisen tutkimuksen saattamisesta kaikkien luettavaksi.

Myllykoski on kirjoittanut tutkimuksen ohessa myös raamatuntutkimusta yleistajuisesti käsitteleviä kirjoja. Toimittajana Myllykoski on aiemmin ollut Teologisessa aikakauskirjassa (1986–2000).

Vartijan päätoimittajana hän on toiminut vuodesta 2001 lähtien. Myllykoski haluaa säilyttää Vartijan korkeatasoisena mielipidelehtenä, joka käsittelee uskoon ja uskomiseen liittyviä kysymyksiä ennakkoluulottomasti ja monipuolisesti.

Näin tavoitat Matti Myllykosken:

Osoite:
Isonnevantie 41 A 9
00320 Helsinki

Sähköposti: matti.myllykoski(at)helsinki.fi

Matti Myllykosken jutut Vartijan verkkosivuilla

Mikko Ketola

Mikko Ketola (s. 1963) on kirkkohistorian yliopistonlehtori ja dosentti Helsingin yliopistossa. Kirkkohistorioitsijana hänen erikoisalojaan ovat Viron kirkkohistoria sekä katolisen kirkon uusin kehitys. Myös antisemitismin ja holokaustin historia kuuluvat hänen kiinnostuksiinsa. Ajallisesti häntä kiehtoo erityisesti 1960-luku.

Akateemisen työnsä innoittamana hän on käsikirjoittanut neljä sarjakuva-albumia, joiden päähenkilö on vertailevan kirkkohistorian professori Anni Isotalo. Sarjakuvat on piirtänyt Anssi Rauhala.

Vartijan päätoimittaja Mikko Ketola. Kuva: Mikko Ketola.

Mikko Ketola työhuoneellaan tarkastelemassa opiskelijan gradua.

Toimittajana Ketola on aiemmin ollut teologian opiskelijoiden Kyyhkysessä (1988–1989) ja Suomen kirkkohistoriallisen seuran vuosikirjassa (2003–2010).

Vartijan päätoimittajana hän on toiminut vuodesta 2010 lähtien.

Ketola haluaa säilyttää Vartijan korkeatasoisena mielipidelehtenä, joka käsittelee uskoon ja uskomiseen liittyviä kysymyksiä ennakkoluulottomasti ja monipuolisesti.

Näin tavoitat Mikko Ketolan:

Osoite:
Kirkkohistorian osasto
PL 4, 00014 Helsingin yliopisto

Sähköposti: mikko.ketola(at)helsinki.fi
Puhelin: +358 50 318 5452

Mikko Ketolan jutut Vartijan verkkosivuilla

 

HUOM! Yksittäisten kirjoittajien mielipiteitä ei pidä automaattisesti tulkita lehden toimituksen mielipiteiksi.

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.