Elokuvat

Elokuva-arvosteluita ajankohtaisista elokuvista, mutta myös vanhemmista klassikoista. Elokuvien tyylilajina useimmiten draama, yhteiskunnalliset aiheet ja historialliset elokuvat.  Tutustu ja löydä uusia elokuvaelämyksiä!

Every Day a Good Day.
0

Herkkuja aasialaisen elokuvan ystäville Helsinki Cine Aasiassa

Helsinki Cine Aasia tarjoaa jälleen matkan Aasian eri kolkkiin keskellä maaliskuuta. Mainio valikoima aasialaisen elokuvan uutuuksia on nähtävissä 12.–15.3.2020 Helsingissä Korjaamolla, Kino Reginassa ja Orionissa. Elokuvafestivaalin ohjelmisto on koottu kahdeksasta eri maasta. Elokuvien lomassa voi pysähtyä kuuntelemaan Näkökulma-keskusteluja, joissa perehdytään syvemmin festivaaliohjelmiston teemoihin ja etsitään uusia näkökulmia elokuviin.

Emma Watson, Saoirse Ronan, Eliza Scanlen and Florence Pugh Pikku naisissa. Kuva: Filmikamari.
0

Pikku naisia – elokuva ja naisen paikka

Äskettäin vietetty kansainvälinen naistenpäivä herätti minut pohtimaan kysymyksiä tasa-arvosta ja naisten oikeuksista. Aihe on edelleen ajankohtainen, vaikka sukupuolten välisen yhdenvertaisuuden tiellä onkin viime vuosikymmeninä kuljettu pitkä matka eteenpäin. Tammikuussa elokuvateattereihin saapunut Pikku naisia -elokuva kantaa raikkaalla otteella kortensa kekoon naisten yhteiskunnallisen aseman ja tasa-arvon käsittelyssä.

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2017.