Avainsanat: parisuhde

Paavi Franciscus.
0

Tolkkua tarjolla – paavi ja parisuhde

Maailma ja erityisesti katolinen media kohisee paavin lausahduksista koskien seksuaalivähemmistöjen kohtelua. Franciscuksen sanoista ja tarkoituksista on käynnistynyt arvattava tulkintakeskustelu. Hämmennys ulottuu myös katolista kirkkoa laajemman kristillisen yhteisön piiriin. Suvaitsevaa kristinuskoa tavoittelevat ja konservatiivit ovat tietenkin vastakkain. Samansukupuolisen liiton kirkollisen vihkimisen puolustajat arvelevat paavin asettuneen samalle kannalle. Samoin ovat ymmärtäneet katolisen kirkon vihaiset konservatiivit, joiden mukaan…

Valurautapannuja. Kuva: Julia Velkova/Flickr.
0

Onni täydellisyydessä?

Myönnän heti alkuun, että valurautapannu on kestävin ja paras muutenkin, koska siinä ei ole myrkkyjä ja kemikaaleja, mutta siitä huolimatta halusin teflonpannun, kun se on helpompi ja siihen ei tarvitse paljoa rasvaa ruoanlaiton yhteydessä.

Rakkauden silta Helsingin Katajanokalla. Kuva: ezioman/Flickr
0

Yhdessä tekeminen yhdistää

Jostakin luin tuon lauseen vastikään. Se on niin totta. Mietin omaa elämääni, pitkäaikaista avioliittoani suuresti rakastamani miehen kanssa. 30 vuotta on tullut yhteistä taivalta tallattua. Tuohon aikaan mahtuu paljon kaikkea laidasta laitaan, ilosta suruun, nuoruuden tarmoa ja uhkua ja täydellistä uupumusta.

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.