Avainsanat: kuolemanrajakokemus

0

Tutkijat outojen kokemusten jäljillä

Poikkeavat, yliluonnollisiksi mielletyt kokemukset ja ilmiöt eivät ole kadonneet länsimaisesta(kaan) kulttuurista, vaikka ihmisten koulutustaso on noussut. Siksi on yllättävää, että akateeminen tutkimus on ollut sangen niukasti kiinnostunut tästä ilmiöalueesta.

Ote Hieronymus Boschin teoksesta Ascent of the Blessed.
0

Kuolema vai hallusinaatio?

Hans Peter Duerr (s. 1943) on saksalainen antropologi ja kulttuurihistorioitsija, joka on kirjoittanut laajasti ihmisen sivilisaatioprosessin eri puolista – niin uskonnosta kuin seksuaalisuudestakin. Duerr on ollut kiinnostunut myös ihmisen tietoisuuteen liittyvistä ongelmista.

Vartijan 2/2016 sisältö

Vartijan toinen numero tänä vuonna sisältää neljä artikkelia kiehtovista, varsin erilaisista teemoista. Petra Kuivala kuvailee, millainen vaikutus paavin vierailulla oli vähitellen avautuvaan Kuubaan ja sen katoliseen kirkkoon. Riitta Hyrck käsittelee Matti Hyrckin näkemystä huolenpidon Jumalasta.

Eben Alexander
0

Neurotutkija kuoleman rajoilla

Suomalaisessakin verkkojulkisuudessa on kuluneena syksynä herättänyt huomiota amerikkalaisen Eben Alexanderin tarina. Alexander, joka on toiminut neurokirurgina ja alan tutkijana muun muassa Harvardissa, sairastui 54-vuotiaana syksyllä 2008 harvinaiseen aivokalvontulehdukseen.

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.