Trumpin muuri. Kuva: Eurekastreet.com.

Vaihtoehtoista faktaa

Uusi avioliittolaki otettiin koko suomalaisessa yhteiskunnassa ja kirkossa vastaan vailla soraääniä. Kirkossa oli ehditty jo hyvin sopeutua ja valmistautua lainmuutokseen, ja sateenkaaripiispat hehkuttivat asiaa omassa Facebook-ryhmässään. Perussuomalaisten Mika Niikko sanoi eduskunnassa olevansa niin ilahtunut asiasta, että voisi sen vuoksi vaikka ”pistää homppeliksi” ja mennä naimisiin Teuvo Hakkaraisen kanssa. Aito avioliitto -yhdistys tyytyi oman kansalaisaloitteensa torjumiseen, pyysi anteeksi ja totesi, että he olivat jo ehtineet asettua päinvastaiselle kannalle. Tuomiokapitulit päättivät antaa rovastin arvonimen jokaiselle papille, joka vihkisi homoparin.

***

Helsingin yliopistossa asiat sujuivat mainiosti. Kenelläkään ei ollut kiire, kukaan ei uupunut työnsä ääreen, ja Yliopistopalveluiden resurssitilanne oli loistava. Kaikki olivat innostuneita Iso pyörä -uudistuksesta ja täyttivät onnellisina opetusilmoituksia. Yliopiston johto nautti ennen kuulumatonta suosiota ja kunnioitusta. Opiskelijat saivat niin paljon opintoneuvontaa, että olivat vallan uupuneita siihen. Opettajat taas olivat purskahtaa ilosta itkuun, kun jokainen sai kevään palkkaneuvotteluissa lupauksen palkankorotuksesta.

***

Puolue-elämässä vallitsi ennen näkemätön sovun ja harmonian aikakausi. Hallituspuolueet kuuuntelivat vakavasti oppositiopuolueiden näkemyksiä ja lupasivat ottaa opikseen. Oppositiopuolueet taas kertoivat syvästi ymmärtävänsä hallitsemisen raskasta taakkaa ja lupasivat parhaansa mukaan tukea ministereitä henkisesti. Juha Sipilä ilmoitti hyväksyvänsä vatuloinnin ja arveli, että se voisi jopa joskus johtaa parempiin päätöksiin. Paavo Väyrynen ilmoitti vetäytyvänsä luostariin, ja Timo Soini puhdisti viimeinkin silmälasinsa.

***

Trumpin muuri. Kuva: Eurekastreet.com.

Trumpin muuri. Kuva: Eurekastreet.com.

Niin kutsuttu presidentti Trump otti lusikan kauniisiin mutta niin pieniin sormiinsa ja tunnusti nöyrästi olevansa suuri syntisäkki, joka ei ollut koskaan lukenut Raamatusta muuta kuin kahden korinttilaisen kirjeen, koska oli kuullut evankelikaalien pitävän siitä. Hän sanoi kuitenkin olevansa tyytyväinen, että oli onnistunut huijaamaan osaa amerikkalaisista, ja pientä osaa suomalaisistakin, lähinnä eräitä Patmoksen blogisteja, kaiken aikaa. Mitään muuria Meksikon rajalle koskaan ollutkaan tarkoitus rakentaa, hän puuskahti. Trump ilmoitti olevansa vapaaehtoinen ensimmäiselle miehitetylle Marsin-lennolle ja lupasi ottaa mukaansa myös Mike Pencen ja Steven Bannonin.

***

Muutenkin maailmassa oli kaikki hyvin.

 

Stimuluksen pakina Vartijan numerosta 1/2017.


Avatar photo

Kirjoittaja

Tällä nimimerkillä julkaistaan Vartijan printtiversiossa ilmestyneitä juttuja sekä Vartijan vain verkkoon tarkoitetut artikkelit.


© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.