Päivi Räsänen on lepsu liberaali

Ei taida olla suomalaista gallup-tutkimusta, jossa kansalaisille annettaisiin jokin sana ja kysyttäisiin, kenen nimeltä mainitun suomalaisen he annettuun sanaan mielessään liittävät. Urheilun ja viihteen maailmasta löytyy aivan liikaa suuria nimiä, että yksi nousisi selvästi ylitse muiden tai peräti ainoaksi nimeksi, jonka suomalaiset tietävät.

Mutta jos vastaajille mainitaan ”homovastaisuus”, kaikki tietävät sanoa Päivi Räsäsen nimen. Päiviä vastaan käytiin oikeutta, kun hän oli siteerannut ja selittänyt varsin yksinkertaisesti apostoli Paavalia Roomalaiskirjeen ensimmäisestä luvusta: ”Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.”

Päivi ei ole ollut kuitenkaan aivan viimeisen päälle raamatullinen. Hän voisi lainata selvää ja erehtymätöntä Jumalan sanaa 3. Mooseksen kirjan 20 pykälän momentista 13: ”Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.”

Ei se Päivillekään ihan kaikki Jumalan sana kelpaa. Joku saattaisi sanoa, että Kristuksessa Mooseksen laki on kumottu ja että tuollainen ei ole enää voimassa (vaikka oli siis voimassa ajanlaskumme alkuun asti). Sitten vain täytyisi kiistellä Mooseksen lain pykälistä ja selvittää oikein perusteellisesti, mikä siitä kaikesta on tai ei ole enää voimassa.

Joka tapauksessa Stimuluksella on raamatuntulkinnan ikiaikaisista kiemuroistakin huolimatta vahvat todisteet siitä, että Päivi Räsänen on lepsu liberaali. Saksanmaalta kuuluu, että Bremenissä vaikuttava pastori Olaf Latzel on tuomittu kansankiihotuksesta 8100 euron sakkoihin, ja syynä ovat hänen puheensa homoseksuaaleista ja muista sukupuolisiin vähemmistöihin kuuluvista ihmisistä. Kansankiihotuksessaan Lazel ei ole rajoittunut Päivin tapaan Raamatun lainaamiseen vaan on rohjennut lanseerata ihan omia kielikukkasiaan julkiseen keskusteluun.

Homoseksuaalit ovat hänen mielestään rikollisia, ja ”koko gendersaasta on hyökkäys Jumalan luomisjärjestystä vastaan ja on syvästi pirullista ja saatanallista”. Voimme tietysti kysyä, mitähän Jeesus olisi sanonut tai Luther olisi sanonut, mutta ainakaan sanan Dreck käyttö ei ollut Lutherille vierasta, joten Latzelin kielenkäytön marginaaleista esille nostama Gender-Dreck heijastelee jossain määrin autenttista ja rehevää luterilaista retoriikkaa.  Latzelilla on myös Saatanan puuhista maan päällä huomattavasti enemmän salatietoa kuin Päivi Räsäsellä.

Vaikka Bremenin evankelinen kirkko onkin sanoutunut irti Latzelin ajattelusta ja julistuksesta, pastorilla on kuitenkin yli 20.000 kannattajaa, jotka ovat ilmaisseet tukevansa häntä. Ehkä he maksavat myös ne 8100 euroa, jotka Latzelin on maksettava. Jos jokainen kannattaja maksaa 40 senttiä, rahat saadaan hetkessä kokoon.


Avatar photo

Kirjoittaja

Stimulus pakinoi Vartijassa enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Hän on joskus melko teräväkielinen.


© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.