Avainsanat: Vartija

Antti Alhonsaari.
0

Opiksi riittää se, mikä minulle on totta. Antti Alhonsaari (1932-2021) in memoriam

Antti Alhonsaari, teologian tohtori ja Seurakuntaopiston johtaja, kuoli 89-vuotiaana 5. elokuuta 2021. Tämä haastattelu on tehty yli kaksikymmentä vuotta sitten, syksyllä 2000. Tutustuin silloin Alhonsaareen, joka oli viimeistelemässä muistelmiaan, ja vaikutuin hänen ajattelustaan. Tarjosin juttua tuoreeltaan Kotimaa-lehdelle, joka kuitenkin jätti sen julkaisematta. Vartija-lehden päätoimittajana Antti Alhonsaari toimi 1971–1978.

Vartija-lehtiä vuosien varrelta.
0

Ihminen – usko – kulttuuri

Vuoden 1960 alusta Vartijan kansilehdelle ilmestyi sen linjaa osuvasti kuvaava trias: kirkko, kulttuuri, yhteiskunta. Päätoimittaja Erkki Niinivaara oli jo tätä ennen vienyt lehteä avarampaan suuntaan, pois ahtaasta kirkollisesta keskustelukulttuurista. Vuodesta 1979 kirkko sai väistyä triaksessa toiselle sijalle kulttuurin jälkeen, ja vuoden 1991 aikana päätoimittajat Heikki Räisänen ja Martti Mäkisalo pudottivat kirkon kokonaan pois.

Vartija-lehtiä vuosien varrelta.
0

Tärkeää asiaa Vartijan lukijoille

Vartija täyttää kahden vuoden kuluttua 130 vuotta, mikäli Luoja suo ja viskaalit sallivat. Viskaaleilla on asiassa arvattua suurempi osa, sillä Vartijan tulevaisuus on vaarassa, eikä se ole ensisijaisesti Luojasta kiinni (voi meitä vähäuskoisia!).

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.