Vartijan 4/2014 kansi.

Vartijan 4/2014 sisältö

Käsillä on vuoden neljäs Vartija, jossa käsitellään monia aiheita lähimenneisyydestä: eksegetiikan kiistakysymystä Jeesuksen juutalaisuudesta, globaalin etelän haastetta kirkkokäsitykselle, holokaustin tutkimusta Puolassa sekä homoseksuaalisuutta Star Trekissä. Mikä olisikaan parempaa lukemista loppusyksyn iltoihin!

Vartija 4/2014 sisältää seuraavat artikkelit:

 • Kaivauksia viime vuosisadalta ja katse tulevaan (Matti Myllykoski ja Mikko Ketola)
 • Juutalainen Jeesus. Kiistanalainen kysymys ja uusi konsensus (Gerd Theissen)
 • Miten globaali etelä haastaa käsityksiämme kirkosta? (Jyri Komulainen)
 • Puolalaiset ja juutalaiset Auschwitzin jälkeen. Historiallinen katsaus ja Kamila Dabrowskan haastattelu (Matti Myllykoski)
 • Homoseksuaalisuus tieteisfiktiotelevisiosarjassa Star Trek (Johan Savola)
 • Stimulus: Evoluutiota seksikysymyksissä
 • Arviot
 • Vartijan matkassa vuonna 1894

Kiinnostavaa, eikö totta – kannattaa tilata Vartija.


Vartija

Kirjoittaja

Tällä nimimerkillä julkaistaan Vartijan printtiversiossa ilmestyneitä juttuja sekä Vartijan vain verkkoon tarkoitetut artikkelit.


'Vartijan 4/2014 sisältö' kirjoitusta on kommentoitu

 1. 9.12.2014 @ 2.57 Kari Peitsamo

  Niin kauan kun valheellisesti yhä vielä 2000-luvullakin takerrutaan historian Jeesukseen ilman todisteita, kuten esim. Gerd Theissen, tutkittavaa ja spekuloitavaa toki riittää. Mutta se valitettavasti merkitsee ajan oloon samalla myös sekä kirkon että teologian lopullista tuhoa. Paradoksaalistako? Ei lainkaan. Vasta myöntämällä faktat pääsemme Raamatun sanoman ytimeen. Ennen sitä olemme tuomitut pörräämään alueilla, jotka eivät toisaalta kestä minkäänlaista kriittistä tieteellistä tarkastelua eivätkä – mikä pahinta – myöskään päästä meitä ylösnousseen Kristuksen yhteyteen.

  Vastaa


Haluaisitko jakaa ajatuksesi?

Kommentoidessa on tarkoitus puhua itse asiasta, ei kirjoittajista. Toimitus poistaa kirjoittajan tai muiden kommentoijien persoonaan menevät halveksuvat, loukkaavat tai vihamieliset kommentit. Jos kommentissasi on linkki, kommentti ei tule heti näkyviin, vaan toimitus tarkistaa sen. Sähköpostiosoitteesi ei tule näkyviin.

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2017.