Vartijan päätoimittajat Matti Myllykoski ja Mikko Ketola. Kuva: Hanna-Maija Ketola.

Vartija kiittää palkinnosta!

Kotimaa-säätiö on myöntänyt lehdellemme tämänvuotisen uskontojournalismipalkinnon. Säätiön tavoitteena on ”kristilliseen elämänkatsomukseen pohjautuvan kotimaisen sana- ja muun taiteen, tiedonvälityksen sekä uskontoon ja uskonnolliseen elämään kohdistuvan tieteenharjoittamisen tukeminen”. Palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran viime vuonna, jolloin sen sai Horisontti-ohjelma. Olemme siis hyvässä seurassa!

Palkinnon syyksi todetaan, että ”Myllykoski ja Ketola ovat pitkäjänteisesti tehneet pienilevikkistä mielipidelehteä, joka on sitkeästi pitänyt kiinni omasta näkökulmastaan: se käsittelee analyyttisesti ja kriittisesti rajapintoja, joissa törmäilevät uskonto, kirkko, yhteiskunta, politiikka, maailmankuva, etiikka ja kulttuuri. – – Kotimaan uskontojournalismipalkinnon myöntäminen Vartija-lehden päätoimittajille on samalla kannanotto näkemyksellisen ja marginaalissa olevan uskontojournalismin puolesta. Vartija taustoittaa, sanoittaa ja analysoi uskontoon liittyviä kipeitä asioita aikana, jolloin uskonnon lukutaito korostuu uutistulvan äärellä.”

Olemme hyvin otettuja palkinnosta ja iloisia lehden linjan saamasta tunnustuksesta. Palkinto tuli lehden päätoimittajille, mutta haluamme nostaa hattua myös TM Suvi Kavalle, jonka ansiota on lehden nettitoiminnan perustaminen ja tekninen kehittäminen.

Kiitos sekä vanhoille että uusille lukijoille ja niille, jotka ovat antaneet lehdelle vapaaehtoista taloudellista tukea! Ilman teitä lehti ei voisi ilmestyä kaikille avoimena e-lehtenä.

Kiitos rohkeille, osaaville ja kriittisille kirjoittajille! Teidän ansiostanne lehdellä on painavaa ja näkemyksellistä tarjottavaa niin e-lehdessä kuin nettisivulla. Etsimme jatkuvasti uusia kirjoittajia Vartijan piiriin. Palkkioita emme voi tarjota, mutta ehkä palkitussa lehdessä kirjoittaminen tuo hieman mainetta ja kunniaa!

Vartija yrittää tehdä parhaansa aikana, jolloin medialukutaito heikkenee jatkuvasti ja asiantuntijoiden on usein vaikea saada ääntänsä kuuluviin. Uskomme siihen, että lukijat kuitenkin jaksavat syventyä vaikeisiinkin aiheisiin, jos niistä kirjoitetaan ymmärrettävällä tavalla.

130-vuotias Vartija onnittelee tänään puolestaan 101-vuotiasta itsenäistä Suomea. Hyvää itsenäisyyspäivää!

 

 

Artikkelikuvassa Vartijan päätoimittajat dos. Matti Myllykoski ja dos. Mikko Ketola. Kuva: Hanna-Maija Ketola.


Avatar photo

Kirjoittaja

Tällä nimimerkillä julkaistaan Vartijan printtiversiossa ilmestyneitä juttuja sekä Vartijan vain verkkoon tarkoitetut artikkelit.


© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.