Mooses-patsas. Kuva: Wonderferret/Flickr.

Vartija 2/2017

Vartijan 2/2017 kansi.Mooses tulee, oletko valmis? Vuoden toisen Vartijan teemana on Mooses: mitä hänestä sanovat Filon tai Freud, ja millainen Mooses esiintyy elokuvissa tai nähdään Pariisissa? Mooseksen kirjat ovat juutalaisille Raamatun kaikkein pyhin, mutta länsimaiselle kristitylle usein vieraita kirjoja – lukija saattaa uupua rituaalilakeihin jo toisessa Mooseksen kirjassa. Vartija kuljettaa sinut Mooseksen jalanjäljissä kronologisten välähdysten viitoittamaa reittiä pyhästä maalliseen ja juutalaisesta kristilliseen. Puhutaan Mooseksesta, mutta puhutaan samalla myös paljon muusta.

Lataa Vartija 2/2017 (pdf)

 

Vartija 2/2017 sisältää seuraavat artikkelit:

  • Mooses tulee! (Matti Myllykoski)
  • Filon Aleksandrialaisen Mooses (Sami Yli-Karjanmaa)
  • Mooses Pariisissa (Matti Myllykoski)
  • Freudin testamentti: Mooses (Risto Nurmela)
  • Mooses täyttää ruudun: elokuvien Mooses (Mikko Ketola)
  • Stimulus: Mooses menee pesuveden mukana

Artikkelikuvan Mooses-patsaan on kuvannut Wonderferret/Flickr (CC). Miksi Mooseksella on sarvet? Jos tiedät vastauksen, kerro se tämän sivun kommenttikentässä!

Vartija 3/2017 ilmestyy alkusyksystä. Tukijäsenenä saat sen heti, tälle sivustolle se ilmestyy loppuvuodesta.


Vartija

Kirjoittaja

Tällä nimimerkillä julkaistaan Vartijan printtiversiossa ilmestyneitä juttuja sekä Vartijan vain verkkoon tarkoitetut artikkelit.


'Vartija 2/2017' kirjoitusta ei ole kommentoitu

Ole ensimmäinen kommentoija!

Haluaisitko jakaa ajatuksesi?

Kommentoidessa on tarkoitus puhua itse asiasta, ei kirjoittajista. Toimitus poistaa kirjoittajan tai muiden kommentoijien persoonaan menevät halveksuvat, loukkaavat tai vihamieliset kommentit. Jos kommentissasi on linkki, kommentti ei tule heti näkyviin, vaan toimitus tarkistaa sen. Sähköpostiosoitteesi ei tule näkyviin.

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2017.