Alethiologia

Vartijan Tolle lege -sarjan neljäs kirja on mineltään Alethiologia – Systemaattinen teologia ja totuuden haaste. Koronapandemian ollessa kesän jälkeen uudelleen kasvussa syksyllä 2020 Vartija alkoi julkaista uudenlaista keskustelua teologian ja erityisesti systemaattisen teologian suhteesta totuuteen. Keskustelun lähtökohtana oli Yhdysvalloissa luterilaisen papin ja tutkijan sekä monipuolisen mediavaikuttajan Jarmo Tarkin laaja artikkeli alethiologiasta – kreikan sana alēthēs tarkoittaa totuutta – systemaattisen teologian kauhistuksena. Tarkin kiistakumppanina hänelle vastasi ensimmäisenä dialogikykyistä konservatiivista teologiaa edustava Veli-Matti Kärkkäinen, systemaattisen teologian professori Los Angelesissa. Tarkin artikkeliin vastattiin tämän jälkeen monelta suunnalta, kirjoittajina muun muassa Björn Vikström ja Kari Kuula. Keskustelun sinetöivät Tarkin ja Kärkkäisen päätöspuheenvuorot kesällä 2021. Tässä tuoreeltaan julkaistussa e-kirjassa on mukana kaikki tämän keskustelun artikkelit.

Lataa e-kirja tästä:
Tolle lege 4: Alethiologia. Systemaattinen teologia ja totuuden haaste (pdf-tiedosto). Pdf-tiedoston lukemiseen saatat tarvita Adobe Reader -ohjelman.

Anna meille palautetta kirjasta ja sen toteutuksesta. Kun olet lukenut kirjan, palaa takaisin kommentoimaan sitä tälle sivulle tai Vartijan Facebook-sivulle. Ota kantaa ja kerro mitä mieltä sinä olet.

Lue myös muut Vartijan e-kirjat!

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.