Luther Playmobil-figuurina.

Vartija 4/2017

Vartijan 4/2017 kansi.Vuoden viimeisen Vartijan teemoina ovat Raamatun arvovallan, uskon ja reformaation perinnön kysymykset. Kirjoituksissa analysoidaan sola scriptura -ajatuksen merkitystä, pohditaan oman raamattukäsityksen muuttumista, tutustutaan Mikael Agricolan vaiheisiin Suomen reformaattorina, tehdään katsaus Viron kirkon perhelainsäädäntään ja homoseksuaalisuuteen sekä käydään Luther-näyttelyssä. Viihtyisiä hetkiä Vartijan parissa!

Lataa Vartija 4/2017 (pdf)

 

Vartija 4/2017 sisältää seuraavat artikkelit:

  • Sola scriptura: sisältöjä ja sanomisen valtaa (Matti Myllykoski)
  • Sola scriptura – numquam sola: Yksin Raamattu – ei koskaan yksin (Jarmo Tarkki)
  • Mietteitä raamattunäkemyksestä (Eero Junkkaala)
  • Agricolan ekumeeninen linja: Reformaation suuntaa näyttävät ensivalinnat Suomen Turussa (Reijo E. Heinonen)
  • Viron kirkko ja viestintä perheoikeuslainsäädäntökiistassa. Eli parisuhteiden rekisteröimisestä, synnistä ja kirkon moniäänisyydestä (Oona Huttunen)
  • Luther ja Leipzig (Veli-Matti Huhta)
  • Stimulus: Tekoäly, tekosielu ja tekousko

Vartija jatkaa kaikille avoimena, sähköisenä aikakauslehtenä. Uuden Vartijan löydät sivustolta neljä kertaa vuodessa, pysyttele kuulolla!

Artikkelikuvassa on huippusuosituksi noussut Luther-Playmobil-hahmo.


Vartija

Kirjoittaja

Tällä nimimerkillä julkaistaan Vartijan printtiversiossa ilmestyneitä juttuja sekä Vartijan vain verkkoon tarkoitetut artikkelit.


'Vartija 4/2017' kirjoitusta ei ole kommentoitu

Ole ensimmäinen kommentoija!

Haluaisitko jakaa ajatuksesi?

Kommentoidessa on tarkoitus puhua itse asiasta, ei kirjoittajista. Toimitus poistaa kirjoittajan tai muiden kommentoijien persoonaan menevät halveksuvat, loukkaavat tai vihamieliset kommentit. Jos kommentissasi on linkki, kommentti ei tule heti näkyviin, vaan toimitus tarkistaa sen. Sähköpostiosoitteesi ei tule näkyviin.

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2017.