Paneelikeskustelu 15.2.2023.

Ukraina, Venäjä ja kristillisyys – Vartijan paneelikeskustelu 15.2.2023

Kohta on vuosi kulunut Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Sodasta ovat kärsineet kaikki ukrainalaiset, joihin kuuluu jäseniä suuresta määrästä erilaisia uskonnollisia yhteisöjä. Sota on vaikuttanut näiden yhteisöjen elämään monella tavalla: ihmisiä on kuollut ja kirkkoja on tuhoutunut. Moskovan ja Kiovan alaisten kirkkojen väliset suhteet ovat tulehtuneet. Moskovan patriarkka on asettunut vahvasti tukemaan Putinia ja tämän aloittamaa sotaa.

Panelisteina on kolme asiantuntijaa, jotka seuraavat ammattinsa vuoksi Ukrainan sotaa ja sen vaikutuksia kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen elämään.

Maija Penttilä on kirkkososiologian dosentti ja yliopistonlehtori Helsingin yliopistossa.

Petteri Lalu on Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti, everstiluutnantti (evp) ja ortodoksisen teologian maisteri.

Pauli Juusela on Kirkko ja kaupunki -lehden vt. päätoimittaja.

Puheenjohtajana toimii dosentti Mikko Ketola, Vartijan toinen päätoimittaja.

 

Tilaisuus järjestetään Vartijan ja Töölön seurakunnan yhteistyönä Fokus-monitoimitilassa, joka sijaitsee Mall of Tripla -kauppakeskuksessa Pasilassa 15.2.2023 klo 18.00. Tervetuloa!


Avatar photo

Kirjoittaja

Tällä nimimerkillä julkaistaan Vartijan printtiversiossa ilmestyneitä juttuja sekä Vartijan vain verkkoon tarkoitetut artikkelit.


'Ukraina, Venäjä ja kristillisyys – Vartijan paneelikeskustelu 15.2.2023' kirjoitusta ei ole kommentoitu

Ole ensimmäinen kommentoija!

Haluaisitko jakaa ajatuksesi?

Kommentoidessa on tarkoitus puhua itse asiasta, ei kirjoittajista. Toimitus poistaa kirjoittajan tai muiden kommentoijien persoonaan menevät halveksuvat, loukkaavat tai vihamieliset kommentit. Jos kommentissasi on linkki, kommentti ei tule heti näkyviin, vaan toimitus tarkistaa sen. Sähköpostiosoitteesi ei tule näkyviin.

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.