Tahdon kirkossa!

Tahdon kirkossa.

Tolle lege 5: Tahdon kirkossa! Sateenkaariparien tarinat portailta alttarille.

Toim. Aino-Maija Elonheimo, Miska Karhu ja Arja Majuri

Vuonna 2017 Suomessa voimaan tullut tasa-arvoinen avioliittolaki on lisännyt painetta avioliitto-oikeutta ja vihkimistä koskeviin ratkaisuihin myös evankelis-luterilaisessa kirkossa. Useat kirkon työntekijät ja maallikkojäsenet ovat ottaneet osaa vihkimistä koskeviin keskusteluun.

Tämä kirja taltioi ja dokumentoi sitä aikaa, jota 2010-2020-lukujen taitteessa elettiin. Kirja sai alkunsa Yhteinen hääkuva -tapahtumasta, joka järjestettiin Helsingin Tuomiokirkon portailla Pride-viikolla 2018.  Silloin noin viisikymmentä naimisiin mennyttä samaa sukupuolta olevaa paria kokoontui yhteiseen hääkuvaan. Tuosta tapahtumasta syntyi halu tehdä kirja, joka kertoisi kirkollisesta vihkimisestä ja sen asemasta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kirjassa vuorottelevat asiantuntijatekstit ja sateenkaariparien omat häätarinat. Teksteissä katsotaan samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä sekä yhteiskunnan, kirkon että tulevaisuuden näkökulmista. Kirjan asiantuntijoina ovat toimineet muun muassa Kirsi Vainio-Korhonen, Urpo Kangas, Anna Moring ja Vesa Hirvonen. Tarinoissa hääparit pääsevät kertomaan suuresta päivästään ja siitä, miksi kirkollinen vihkiminen on heille tärkeää. Mukana on myös sateenkaaripareja vihkineiden pappien puheita ja runoja.

Vaikka tasa-arvoinen avioliittolaki on ollut olemassa jo useamman vuoden, keskustelu kirkollisista vihkimisistä jatkuu edelleen. Tämän kirjan tarkoituksena on toimia tienviittana tasa-arvoisemman ja yhdenvertaisemman kirkon tulevaisuuteen.

Lataa tästä: Tolle lege 5: Tahdon kirkossa! Sateenkaariparien tarinat portailta alttarille. (Pdf-tiedosto).

Lue myös muut Vartijan e-kirjat!

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.