Kirjoja poltetaan natsi -Saksassa.

Missä ollaan, mikä maa?

Tunnettu liberaali-oikeistolaiskirjailija Väärä sai s-postiinsa viestin: ”Valitettavasti emme voi julkaista romaanikäsikirjoitustasi. Sen arvomaailma näyttää olevan vihervassarihöttöä.”

Valta-lehden kolumnistille tuli tekstari: ”Ei Valta ota enää homppeliaiheisia juttuja. Muistat kai, että suosimme isänmaallista linjaa. Pistähän kunnon teksti, jota perusjätkätkin lukevat.”

Piispa kutsuttiin keskustelemaan ALEn johtajan luo. Aihe: Perinteisten perhearvojen palauttaminen radion hartausohjelmiin.

Maakuntalehden toimittaja sai potkut tehtyään jutun Pride-tapahtumasta.
(Uutisotsikko)

Kulttuuriministeriö rupeaa laatimaan listaa sopimattomista kirjoista. Noin pääsääntöisesti soveliasta on sota, sopimatonta seksi. Kielletyt kirjat ehdotetaan poistettavaksi yleisistä kirjastoista. Julkista polttamista ei suositella, koska se tekisi asiasta julkisen. Huomaamaton silppuaminen on turvallisin tapa. (Uutissähke)

Pysyvän oleskeluluvan saaneita maahanmuuttajia ja heidän jälkeläisiään aletaan eri perustein karkottaa maasta. (Uutissähke)

Kaupoista saa vain tummaa täysjyväruisleipää. ”Vältämme vieraita vaikutteita”, vastasi kauppias asiaa kummastelleelle asiakkaalle.

Kaupoista ei saa enää valkeaa riisiä, ei vehnäpastaa eikä täyskuorittuja vehnäjauhoja. ”Ne eivät vastaa perusmakutottumuksiamme”, kertoi kaupan kassa.

Mitä syövät keliaakikot ja viljankuoriallergikot? – Poistukoot maasta!

Ennätysmäärä työttömiä: Ainoastaan Ainoan Puolueen jäsenkirjalla pääsee julkisiin töihin.  (Julkaisematon uutisotsikko.)  SENSUROTU

”Kyllä tämä yksipuoluejärjestelmä on hyvä”, totesi puolueen puheenjohtaja.

”Niin on, peruspuolue se piisaa”, vahvisti puoluesihteeri.

”Hoo, hoo, Aa-Tsii-Tsiihhh”, lauloi puolueen tiedottaja ja aivasti.

”Ei sun kannata laulaa noin”, neuvoi puoluejohtaja. ”Laula vaikka Hoo Hoo, Hoo Aa Hoo.”

”Entä jos kuitenkin laulaisin Aa AA Aa Dee Hoo”, ehdotti puolueen tiedottaja arasti.

”Vitun värivammainen”, ärähti puoluesihteeri.

(Muutama kuukausi myöhemmin.)

Kirjailija Väärää lähestyi entinen kustantaja. Johto oli vaihtunut, sillä Ainoa Puolue oli hajonnut kahtia. Uuden kokoonpanon nimi oli Ainoa Oikea. Kustantaja tilasi Väärältä kirjan aiheesta ”Ei enää Ainoa”.

Ainoa Puolue hajoaa taas (Uutisotsikko vuotta myöhemmin).

Syntynyt kaksi uutta puoluetta: Punertava tulevaisuus ja Natsaava Iki-Nykyisyys  (Uutisotsikko pari kuukautta myöhemmin).

(Uutisotsikko samana päivänä) Natsaava Iki-Nykyisyyskin hajoaa. Irronnut  ryhmittymä on nimeltään Oikein Pop.


Avatar photo

Kirjoittaja

Stimulus pakinoi Vartijassa enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Hän on joskus melko teräväkielinen.


© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.