Kahvinporot.

Juhannustaikaa

Juhannus on taikojen aikaa, ja nythän on taasen juhannus, joten tuumasta toimeen.

Päälleluotettava konsti aviopuolison tai vastaavan näkemiseksi unessa on laittaa kahvinsakkoja (huom! ei liian kosteita) tyynyn alle. Ei tarvitse olla välttämättä yöaika, tämä taika toimii nokkaunillakin eli ettoneella, niin kuin ennen sanottiin. Niin ikään se näyttää paitsi tulevan siipan myös entisen, mikäli naamakuva on päässyt unohtumaan, tai nykyisen, jos tämä on joutunut joron jäljille.

Taika on käyttökelpoinen juhannuksen jälkeenkin, mikäli on käynyt niin onnettomasti, että kulta juuri juhannuksen tienoilla on eksyttänyt itsensä joron jälkiä talsimaan eikä ole vieläkään palannut kotiin. Tämä taika on  erinomainen, sillä se näyttää myös, millainen joro on ja senkin, millaiset ovat sen jäljet.

Kuulostaapa tutulta tyyliltä. Onkohan tämä sen kirjailijaystävän tekstiä? nainen arveli lukiessaan lehteä.

Jos näet taikaunessa poikasi tai äitisi – niin jatkui teksti – älä kauhistu. Olet lukenut liikaa Freudia tai katsellut turhan usein antiikin taruihin pohjaavia kauhuleffoja.

P.S. Taika on lukuisin testein todettu luotettavaksi.


Avatar photo

Kirjoittaja

Esko Karppanen on filosofian lisensiaatti ja vapaa kirjoittaja. Hänen julkaisujaan ovat muun muassa esseeteokset Unohduksen tällä puolen (Ntamo 2013) ja Jumalten unet (Ntamo 2018) sekä romaani Muurin varjossa (Atrain&Nord 2021).


© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.