Pentti Saarikoski. Kuva: Helge Heinonen/Museoviraston kuvakokoelma.

Vartija 1/2017

Vartijan 1/2017 kansi.Vuoden ensimmäisen ja aivan ensimmäisen kokonaan verkossa julkaistun Vartijan teemana on ihminen, usko ja kulttuuri. 129-vuotias aikakauslehti on omalta pieneltä paikaltaan saanut todistaa suurten rattaiden liikettä. Vartija hakeutuu edelleen rajapinnoille ja kohti elämänkatsomuksellisesti haastavia asioita. Muuttuvien ja kehittyvien medioiden maailmassa Vartija on marginaalinen julkaisu, mutta toista Vartijan kaltaista lehteä ei ole – toivotamme mielenkiintoisia lukuhetkiä!

Lataa Vartija 1/2017 (pdf)

 

Vartija 1/2017 sisältää seuraavat artikkelit:

  • Ihminen – usko – kulttuuri (Matti Myllykoski)
  • Holokaustinarratiivien yhteentörmäyksiä (Minni Leivo)
  • Näkökulmia katolisuuteen filippiiniläisessä kulttuurissa (Hannu Sorri)
  • ”Poijes pahast Babelista” Muukalaispsalmin ilmentymiä uuden ajan runoudessa (Esko Karppanen)
  • Oliko Saarikoski vaimon päässä ortodoksisuudesta? (Arto Köykkä)
  • Stimulus: Vaihtoehtoista faktaa

Artikkelikuvassa on Pentti Saarikoski käännöstyön äärellä 1977. Kuva: Helge Heinonen/Museoviraston kuvakokoelma. Lue Arto Köykän artikkeli Saarikoskesta sivulta 62 alkaen!

Vartija 2/2017 ilmestyy kesäkuun puolivälissä. Saat sen heti ilmestymishetkellä sähköpostiisi, kun liityt tukijäseneksi. Lehti on saatavilla tältä sivustolta vasta syksyllä.


Vartija

Kirjoittaja

Tällä nimimerkillä julkaistaan Vartijan printtiversiossa ilmestyneitä juttuja sekä Vartijan vain verkkoon tarkoitetut artikkelit.


'Vartija 1/2017' kirjoitusta ei ole kommentoitu

Ole ensimmäinen kommentoija!

Haluaisitko jakaa ajatuksesi?

Kommentoidessa on tarkoitus puhua itse asiasta, ei kirjoittajista. Toimitus poistaa kirjoittajan tai muiden kommentoijien persoonaan menevät halveksuvat, loukkaavat tai vihamieliset kommentit. Jos kommentissasi on linkki, kommentti ei tule heti näkyviin, vaan toimitus tarkistaa sen. Sähköpostiosoitteesi ei tule näkyviin.

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2017.