Avainsanat: taide

Adele Bloch-Bauer I. Kuva: Finnkino
0

Kultainen nainen saa nimen

Toukokuussa 2015 Wienin katujen varsilla nähtiin lukuisia moderneja kopioita Gustav Klimtin vuonna 1907 maalaamasta  juutalaisen Adele Bloch-Bauerin kuuluisasta muotokuvasta. Suurta Life Ball -juhlaa varten taulun kuvasi uusiksi valokuvaaja Ellen von Unwerth.

3D-tulostin. Kuva: Creative Tools/Flickr.
3

Mitä 3D-tulostettu Jeesus tekisi?

Uskonnollisten esineiden, taideteosten ja temppeleiden tekijät, kuten pyramidien suunnittelijat, kirkkojen rakentajat ja innovaattorit, kuten Leonardo da Vinci, ovat kautta historian ottaneet käyttöönsä uusimmat tekniikat ja usein olleet tiennäyttäjinä tieteille ja taiteille. Uusinta tekniikkaa edustaa tällä vuosikymmenellä 3D-tulostus.

Andy Warholin teos Golden Marilyn Monroe, 1962. Kuva: Tuomas Vaura
1

Andy Warhol, pinnallinen amerikkalainen

Andy Warholin teosten selkeästi ja huolellisesti laadittu näyttely – joka oli ensimmäistä kertaa esillä vuodenvaihteessa Pisassa, kuraattoreina taidehistorioitsijat Walter Guadagnini ja Claudia Bertramo Ceppi Zevi – on juuri päättynyt Sara Hildénin taidemuseossa Tampereella.

Vartijan 1/2013 sisältö

Vuoden ensimmäisen Vartijan sivuilla puhuttaa usko ja uskonnottomuus: Matti Myllykoski kävi kirjeenvaihtoa Kari Enqvistin kanssa, Linnea Leivo vastaa Enqvistin viime numerossa olleeseen vastineeseen ja Matti Heiliö ottaa kantaa uskonnottomuuden diskurssiin. Entä kuinka paljon taide jättää tilaa tulkinnalle ja mikä oli suurin uhka varhaiskristillisten kirjoittajien omalle ajattelulle? Nämä artikkelit vain Vartijassa!

© Vartija-lehden kannatusyhdistys 2012–2020.